Gezinstherapie

Gezinstherapie

Gezinstherapie is zeer zinvol bij relatieproblemen in het gezin. Er kunnen diverse redenen zijn waarom u therapie met uw gezin gaat volgen. Zo kan het voorkomen dat een nieuwe partner en zijn of haar kinderen voor spanningen zorgen in uw gezin. Of denk aan de komst van een ‘zorgkind’ in uw gezin. Hoe gaat u daarmee om? Hoe voorkomt u dat u opgebrand raakt? We helpen u graag een antwoord te vinden op dit soort vraagstukken.

Problemen hanteerbaar maken

Agalef heeft door de jaren heen veel ervaring opgebouwd in het begeleiden van gezinnen met probleemkinderen. Problemen hanteerbaar maken is het doel van gezinstherapie. We betrekken ieder gezinslid bij de therapie. Betrokkenheid en de wil voor verandering zijn twee elementen die benodigd zijn voor succesvolle gezinstherapie. Therapie voor gezinnen kent diverse doelgroepen. Zo helpt Agalef samengestelde gezinnen en gezinnen met zorgkinderen.

Valkuilen vermijden of verminderen

Een nieuwe relatie kan voor spanning zorgen in het gezin. Zo kan het zijn dat het niet klikt tussen de kinderen en de nieuwe partner. Of dat het niet botert tussen de kinderen van beide partners. Deze spanningen kunnen leiden tot relatieproblemen die voor alle partijen erg vervelend zijn. Probleemkinderen kunnen voor veel spanning zorgen die de relatie tussen partner of andere kinderen ernstig kan ontwrichten. Door middel van gezinstherapie helpen we u valkuilen te vermijden of te verminderen. Agalef helpt graag bij dit proces en geeft antwoorden op al uw vragen.

Ervaart u problemen in het gezin? Schakel dan onze hulp in! Neem contact met ons op om meer te weten te komen over onze gezinstherapie.